divider

Over Riekje Kattenbusch – CAT

Toen ze 2 was wist ze het al. Ze vleide zich aan vaders voeten als hij aan het oefenen was op de cello en zei: “Ikke ook cello spelen!”. Toen ze 7 was werd haar droom waar en ze volgde haar eerste cellolessen bij Andrew Hill. Vanaf haar tiende heeft ze ook een aantal jaren dwarsfluitles gevolgd. Ondanks dat de passie voor muziek er al vroeg in zat heeft Riekje uiteindelijk niet gekozen om naar het conservatorium te gaan. Toch blijft muziek een centrale rol spelen in haar leven.

In 2007 deed Riekje mee in het NSO (Nederlandse Studentenorkest), daar ontmoette zij iemand, die uiteindelijk een belangrijke sleutelrol heeft gespeeld in het ontstaan van Woody & Cat, namelijk een collega van Anne.

Na jaren klassiek te spelen, netjes van bladmuziek, wilde ze eens iets anders en voegde zich bij een semi-akoestische formatie Rosé Brut. Hierna volgen nog de band Holy Cheese en Siberian Oxygen. Tijdens het spelen in deze bandjes ging ze steeds meer zingen. Omdat ze meer uit haar stem wilde kunnen halen is ze zanglessen gaan nemen. Daarnaast is ze begonnen met het schrijven van eigen nummers voor Siberian Oxygen.

Zoals hierboven geschreven, ergens eind 2015 zijn de wegen van Anne en Riekje elkaar gekruist. De collega van Anne en vriendin van Riekje wees Riekje op een oproep op facebook. Ene Anne Wouter zocht een celliste om samen haar eigen muziek te spelen. Na een ontmoeting en eerste repetitie waagden zij zich gelijk op een klein podium in Amsterdam Noord. Al gauw hadden ze meer opgetreden dan gerepeteerd. Het klikte zo goed dat ze besloten samen verder te gaan als het duo Woody & Cat. Samen met Anne kan Riekje zich nog steeds verder ontwikkelen, zowel op het podium als in het schrijven van eigen nummers.