divider

Over Anne Wouterlood – WOODY

Van jongs af aan maakt Anne muziek. Als klein meisje begon ze met de blokfluit, maar daarna ook piano, cello en gitaar. In het gezin was er altijd muziek. Maakten ze het niet zelf, dan stond er wel muziek op. Menig familiefeest werd opgefleurd met liedjes van de familie Wouterlood.

Hoewel haar hart bij de muziek lag, koos Anne na de middelbare school toch voor de studie Geneeskunde. Ondertussen nam ze zanglessen en speelde in verschillende bands en bleef de muziek haar grootste passie. Er begonnen steeds meer muziekopleidingen voor popmuzikanten en na het behalen van haar doctoraal besloot Anne de gok toch te nemen. Zou ze aangenomen worden op een conservatorium? Ja! Anne liet haar geneeskunde carrière vallen en koos voor het muzikale leven.

In 2009 studeerde ze af als zangeres (pop/sessie) met een concert waarin ze alleen maar eigen nummers bracht. Sindsdien werkt ze als zangdocente, ondere andere op haar eigen zangschool, zingt in verschillende coverbands.

Haar hart ligt het meest bij het schrijven en spelen van haar eigen nummers. In 2015 bracht ze onder de naam Anne Wouter 2 EP’s uit. Na een jaar alleen op de bühne, ging ze op zoek naar iemand om haar te vergezellen. Al gauw ontmoette ze Riekje en kort daarna was Woody & Cat een feit. Samen hebben ze een frisse uitstraling. Het duo vult elkaar goed aan en weet het publiek te boeien.